PROGRAM “KLINCOŠKOLICE“

Jedna od posebnosti udruge FALA je program kreiran za naše najmlađe !

U pomno osmišljenom programu edukacija za najmlađe – “Klincoškolica“ djeca od 6 – 10 godina u grupi od  četvero (4) djece uče sve o konjima i vještini jahanja. Program uključuje teoriju i praktični dio te je prilagođen njihovoj dobi poštujući individualne kapacitete svakog pojedinog djeteta. Započinjemo sa upoznavanjem i pričama, a zatim se djeca uključuju u praktični dio koji donosi mnoštvo zabavnih trenutaka prilagođenih ovom uzrastu djece. U ovom programu djeca prilagođenim grupnim tempom uče sve o konjima, alatima, opremi konja, uče percipirati i prihvaćati razlike u odnosu konja i njih samih u grupi, savladavaju početne prepreke prilikom vođenja i jahanja konja i dr.  što često uključuje raznolike kreativne modele izražavanja, video prezentacije itd.

Konji sa kojima najmlađi surađuju su:

  1. Miško (mini pony Shetland – 70 cm u grebenu) – konjić koji će djecu uvesti u same osnove komunikacije i odnosa sa konjima.
  2. Matilda (haflinger/arap – 145cm u grebenu) – niža kobilica izuzetno mirne naravi koja će djecu uvesti u početke odnosa i kretanja uz većeg konja.
  3. Dino (hrvatski kasač) – muški konj (kastrat) izuzetno mirne naravi – interno KONJOPAS 😉 , obožava kontakt sa djecom i ljudima
  4. Amber (new forest pony) – cura (kobila) koja je sjajana partnerica u jahanju

Program izvode i ostali konji u udruzi što ovisi o procjeni izvoditelja programa, grupnoj interakciji, pojedinačnim afinitetima i napretku svakog djeteta. Uz izvoditelja programa i trenera vaša djeca će uz sigurno vodstvo, mirne konje i zabavu, osvajati nepregledne mogućnosti bivanja u prirodi uz konje i ostale životinje na imanju.

Program se izvodi svake nedjelje od 10:00 do 13:00 h, u jednoj grupi maksimalno 4 polaznika.
Minimalna donacija = 800,00 kn

Program uključuje: boravak i brigu o djeci u FALA tijekom 2 blok sata- 1 dolazak (4x mjesečno-nedjeljom), teoriju i praktični dio edukacije, korištenje konja i opreme, 1 trenera, 1-2 volontera, alate i opremu za praktični dio (papiri, boje -bojice, edukacijski materijal, flomasteri i ostalo), grickalice i piće uključeni su u program.


Obzirom na zahtjevnost programa i njegovu provedbu (najmlađa djeca predškolske dobi), molimo prethodnu najavu i rezervaciju mjesta za sudjelovanje vašeg djeteta u ovom programu. Za sve informacije možete nas kontaktirati u Udruzi, putem mobitela 098/ 198 3848, kontakt obrasca na web stranici ili na e – mail udruge info@fala.hr

Obrazac za prijavu možete preuzeti ovdje

(Obavezno)


Posljednje vijesti

Dragan Matic/Cropix

Fala u Jutarnjem 21.6.2021.

Aktivnosti
Tijekom lipnja proveli smo 2 dana u društvu fotoreportera i urednika Dragana Matića, a danas imamo priliku vidjeti  nama presladak i lijep video uradak, reportažu o FALA objavljenu na: Jutarnji.hr  <LINK> ❤️ Reportaža je dostupna i ...pročitajte više