FALA VOLONTERI

Uvijek možete postati volonterom Fale. Ispunite prijavnicu, a zatim kontaktirajte našu/vašu koordinatoricu volontera na mailove: info@fala.hr / volonteri@fala.hr  ili na br. mob. Monika 091/ 600 8803 . ❤️

OBAVEZNO:
Program:  EDUKACIJA O KONJARSTVU

Nakon dobivene potvrde o završenoj edukaciji možete krenuti u program volontiranja. 

Članovi i volonteri udruge su uz konje i ostala bića na imanju 365 dana u godini te svi zajedno o njima vodimo brigu kada su zdravi i kada su loše. Kako bismo to pravilno izvodili i provodili, svi koji se o njima brinemo, moramo neprestano rasti, educirati se, učiti, živjeti sa njima. Najsretniji smo kada su sve naše životinjice dobro! U FALI, naučiti ćete sve što trebate kako biste sa njima mogli opušteno i sigurno komunicirati, ali isto tako biti samostalni, disciplinirani, metodični…  Možda, jednog dana, postanete ponosnim vlasnicma svojih, privatnih konja ili možda, voditelji nekog sustava sličnog našem!

Na nama je da konje razumijemo te kroz spoznaje i naučeno, komuniciramo sa njima. Put do komunikacije konjima nije jednostavan, uz poštivanje i odgovornost koju prihvaćamo postajemo čvršćim, stabilnijim i odgovornijim osobama u predivnom odnosu čovjek-konj-čovjek. Ako vam ovo zvuči teško, volontirati u Fali možete i na drugačije načine.

Molimo da program volontiranja shvatite krajnje ozbiljno, često se događa da u svojim rukama čuvamo i nosimo nečiji život!

Uvjeti za volontiranje su:

0. OBAVEZNA EDUKACIJA O KONJARSTVU (ako mislite volontirati sa konjima i korisnicima, ako ne… vidi točku 5.)

1. Prihvaćanje uvjeta volontiranja u FALA sadrži:  Prijavnicu za volontiranje, Izjavu o prihvaćanju odgovornosti i  Ugovor o volontiranju koji se može obostrano raskinuti u periodu manjem od 3 mjeseca.

2. Minimalna dob za volontiranje u FALA = 16 god.

3. Dolasci u FALA obavezni su minimalno 2x tjedno u jutarnjoj i podnevnoj smjeni (shvatiti cjelodnevni ili tjedni, ovisno o programima,  proces rada Udruge), učite apsolutno sve što i mi, za to je potrebno vrijeme!

4. Zaposleni: na 2,5, sata dolaze nekoliko puta tjedno ili su prisutni u 2 pune smjene vikendima (obavezna prisutnost u programima  i projektima udruge vikendima npr. terapije konjima kao pratnja korisnika)

5. Druge aktivnosti koje će pomoći u napretku udruge … (vi predlažete)

6. Za sudjelovanje u terapijama konjima, uvjet su točke br. 0, 2. i 3.  (obavezno)

7. Za rad sa konjima i korisnicima programa uvjet su točke br. 0, 2 , 3, 8, 9.

8. Shvaćanje osobne odgovornosti pri radu sa konjima i ljudima!

9. Želje i snovi, upornost, odgovornost, (znanje nije uvjet), komunikativnost, potreba za druženjem sa ljudima i učenjem o radu sa konjima, obavezan su paket aranžman koji tražimo od svake osobe 😉 !

Uz program volontiranja, nudimo vam druge aktivnosti , projekte ili pridruženo članstvo u Udruzi (mj. čl. iznosi 250 kn).

Za sve informacije možete nas kontaktirati u Udruzi (Kustošijanska ulica kod broja 373) , putem kontakt obrasca na web stranici, e-mailom ili pozivom na br.mob –  koordinatorica volontera: Monika 091/ 600 8803


Posljednje vijesti

Dragan Matic/Cropix

Fala u Jutarnjem 21.6.2021.

Aktivnosti
Tijekom lipnja proveli smo 2 dana u društvu fotoreportera i urednika Dragana Matića, a danas imamo priliku vidjeti  nama presladak i lijep video uradak, reportažu o FALA objavljenu na: Jutarnji.hr  <LINK> ❤️ Reportaža je dostupna i ...pročitajte više