FALA VOLONTERI

Uvijek možete postati volonterom Fale. Ispunite prijavnicu, popričajte sa našom koordinatoricom volontera, a zatim potpišite Ugovor. Fala je uz svoje konje i ostala bića na imanju 365 dana u godini te svi zajedno o njima vodimo brigu kada su zdravi i kada su loše. Najsretniji smo kada su svi dobro i kada vam možemo pokazati koliko je „svijet konja“  zdrav, zabavan ali i odgovoran. Uz sve što ćete u početku osjećati, mi ćemo vam pružiti edukacije kojima ćemo vam objasniti zašto su naše metode rada sa konjima baš takve kakve ćete možda prvi put, osjetiti i učiti. Naši konji se kreću slobodno i dozvoljavamo im maksimalnu slobodu ponašanja međusobno ili izbore ponašanja sa nama.

Na nama je da ih razumijemo te kroz spoznaje i naučeno, komuniciramo sa njima. Put do komunikacije konjima nije jednostavan, zato tražimo odgovorne volontere koji će poštivati termine dolazaka, shvaćati odgovornost koju prihvaćaju te time postajati čvršćim, stabilnijim i odgovornijim osobama u predivnom i dvosmjernom odnosu čovjek-konj. No, volontirati u Fali možete i na drugačije načine.

Uvjeti za volontiranje su:

1. Prihvaćanje uvjeta volontiranja u FALA sadrži:  Prijavnicu za volontiranje, Izjavu o prihvaćanju odgovornosti i  Ugovor o volontiranju koji se može obostrano raskinuti u periodu manjem od 3 mjeseca.

2. Dolasci u FALA obavezni su minimalno 2x tjedno u jutarnjoj i podnevnoj smjeni (poanta: shvatiti cjelodnevni ili tjedni, ovisno o programima,  proces rada Udruge), učite apsolutno sve što i mi,  kao edukatori znamo… za to je potreban vaš trud i vrijeme!

3. Zaposleni: na 2,5, sata dolaze nekoliko puta tjedno ili su prisutni u 2 pune smjene vikendima (obavezna prisutnost u programima  i projektima udruge vikendima npr. terapije konjima kao pratnja korisnika)

4. Druge aktivnosti koje će pomoći u napretku i održavanju udruge, minimalno 5 sati tjedno (ponudite nam način !)

5. Za sudjelovanje u terapijama konjima, uvjet je točka br.2.

6. Za rad sa konjima i korisnicima programa uvjet su točke br. 2 , 3, 8, 9.

7. Edukacije su dostupne svakodnevno, smjene se razlikuju po modelu rada!

8. Shvaćanje osobne odgovornosti pri radu sa konjima i ljudima!

9. Želje i snovi, upornost, odgovornost, (znanje nije uvjet), komunikativnost, potreba za druženjem sa ljudima i učenjem o radu sa konjima, obavezan su paket aranžman koji tražimo od svake osobe 😉 !

Ako vam ne odgovara baš niti jedan od gore navedenih modela volontiranja, nudimo vam druge aktivnosti , projekte ili pridruženo članstvo u Udruzi (mj. čl. iznosi 250 kn).

Za sve informacije možete nas kontaktirati u Udruzi, putem kontakt obrasca na web stranici, na e–mail volonteri@fala.hr ili javiti se koordinatorici volontera: Monika 091/ 600 8803


Posljednje vijesti