Aktivnosti uz pomoć konja za djecu sa invaliditetom, za djecu sa teškoćama u razvoju ili aktivnosti uz pomoć konja  za mlade sa stečenim oštećenjima

Udruga Fala aktivnosti uz pomoć konja za djecu sa invaliditetom i teškoćama u razvoju te terapijsko jahanje izvodi od 2012.g. Voditelji programa koji sa educiranim volonterima udruge izvode aktivnosti uz pomoć konja osobe su sa velikim iskustvom i posebnim edukacijama koje uključuju edukacije o odnosu i radu sa konjima i odnosu i radu sa korisnicima varijabilnih oštećenja.

VIŠE O PRIJAVAMA –> Terapijsko jahanje

Aktivnosti uz pomoć konja za djecu sa invaliditetom, sa teškoćama u razvoju i terapijsko jahanje namijenjene su djeci od 4-16 godina (uz suglasnost roditelja), a aktivnosti uz pomoć konja za mlade sa stečenim oštećenjima namijenjene  su mladima od 16-20 god. Ne uključuju jahanje već se programski provode sistemom teoretskog i praktičnog programa, uz evaluaciju psihologa.

Sve navedene aktivnosti provodimo putem temeljite procjene stanja korisnika te primijenjujemo individualne pristupe problemima i oštećenjima svakog korisnika !

Aktivnosti se najčešće održavaju u manježu (ograđenom radnom prostoru) uz stručni nadzor voditelja programa, uz 1 vodiča konja te 1 ili 2 osobe kao pratnja (volonteri udruge ili roditelj korisnika), ovisno o potrebama korisnika/ce o čemu odlučuje voditelj aktivnosti. Postoji mogućnost provedbe aktivnosti u otvorenom prostoru što ovisi o procjeni voditelja ili ponuđenom programu.

Oboljenja sa kojima radimo, su:

* Lake intelektualne teškoće
* Poremećaji iz spektra autizma gdje jahač može slijediti upute instruktora
* Aspergerov sindrom
* Teškoće senzorne integracije
* ADHD i poremećaj koncentracije
* Teškoće u učenju
* Down sindrom
* Selektivni mutizam
* Blaži oblizi cerebralne paralize
* Distoni sindrom
* Osobe s oštećenjem vida
* Osobe s oštećenjem sluha
* Osobe s invaliditetom (traumatske ozlijede mozga ili kronične bolesti – operativni zahvati gdje je narušena ravnoteža i sl.)
* Različiti slučajevi poremećaja ravnoteže
* Djeca s mentalnim bolestima i poremećajima u ponašanju
* Djeca s poteškoćama u socio-emocionalnom razvoju


Voditeljice programa:

Jelena Krmpotić – psiholog, edukacija  i certifikat za instruktora terap. jahanja Cheff centar-SAD- Michigan, član hrvatske psihološke komore itd.
Suzana Vrban Smlatić certificirana instruktorica aktivnosti pomoću konja za osobe s invaliditetom

❤️ volonteri udruge – u navedenim aktivnostima obavezno sudjeluju volonteri/ke. Osobe su sa višegodišnjim iskustvom u radu sa korisnicima iznad navedenih skupina, te educirani za rad sa konjima. Svi vol. uključeni u iznad navedene aktivnosti, prolaze obavezne provjere znanja (teorija i praksa) više puta godišnje.


*Za sve informacije možete nas kontaktirati u Udruzi, putem mobitela 098/ 198 3848 (pon ne radimo), kontakt obrasca na web stranici ili na e – mail udruge info@fala.hr

Obrazac za prijavu možete preuzeti ovdje