Faline zvijezde

Faline zvijezde

Naše zvijezde!

U poluludom vremenu u kojem živimo, priroda ili ono što smo od nje sačuvali donosi predivna iskustva, onima od tek nekoliko godina pa onima do divne zrelosti koja donosi mudrost. U našem ne toliko idiličnom prostoru u kojem se raspada skoro svaka daska (a vlaga je!), našim zvijezdama te sitnice nimalo ne smetaju.

Naše zvijezde imaju imena, prezime, odjeću… ali njihov sjaj ne definira ono što vidimo ili čujemo. Njih definira njihova predanost cilju koji uvijek vodi na samo jedno mjesto… ono negdje iza par prsnih kostiju, iza rebara… ka srcu! Ovo je trenutak da vas zamolimo… ne dolazite nam “samo” da biste naučili jašiti! Od vas ćemo tražiti puno više!

Od vas ćemo tražiti da poštujete naš ” Štalski red” i naše vrijeme, no više od svega ćemo tražiti da dobro razmislite što želite sa sobom, od sebe i od nas! Možda su to programi koje nudimo, možda su to samo usputne brige pa želite gledati u zelenilo, možda su to samo neki stari snovi… nema veze, što god da je… njih je u Fali 14! Svaki dan tih 14 radi sve što rade životinje! Nekada su manje “dobri”, nekada više, no …. nama su savršeni! SVI …  jer, svi oni vole ljude!

Nemojte od nas tražiti nemoguće! Konji neće jesti meso niti krastavce pa im ih nemojte donositi, neće vas voljeti zato što vi volite njih, neće… Neće zbog vas ili nas promijeniti svoje blatne navike pa uvijek izgledati kao iz modernih brošura u kojima jahači i konji izgledaju kao da se peru 24 sata i svaka dlaka im stoji na mjestu… Naši sigurno neće! Oni žive u svijetu koji nema veze sa vašim ukusima, odgojima, neodgojima, željama… naši ne! Ali…

Biti će tu kada vam trebaju, trebaju baš onako… kako trebate ponekad zimu, a ponekad proljeće, ponekad ljeto, a ponekad jesen… Biti će tu ako imate vremena, da vas mijenjaju kao što su promijenili i nas! Naučiti ćete uz njih više voljeti, više se truditi, znati (naučiti) užaaasno puno toga, promijeniti se, možda i ne, ali u svakom slučaju tražiti će od vas da budete ono što doista jeste! Uz njih da, naučiti ćete jašiti, rekreativno ili ne no svakako ćete moći dalje… Svakako ćete plakati, smijati se, možda i otići od nas… jednom! Zato što želite više! Razumijemo i to više!

Razumijemo i manje… dovoljno! Ne više od onoga što sami možemo pružiti! No, uvjereni smo da u tom dijelu tijela s početka teksta vrlo dobro možete osjetiti, kada pogledate u oči nekome… što je to što nas stvarno povezuje!

Nas povezuje  njih 14, 365 dana u godini  …Budite dio nas i otkrijte koliko jedna godina može dugo trajati kad vrijeme stane, pa čak i onda kada svi znamo da vrijeme ne može stajati… (?!?!?!?) 🙂 ❤