Na Put: Konjima do Crnog Mora, Dušan Bućan i FALA

Na Put: Konjima do Crnog Mora, Dušan Bućan i FALA

14. 6. 2019. u 9:30… Zagrebački Hipodrom. Vruće je. Imamo tremu. Danas naš AMBASADOR Dušan Bućan i njegov najbolji prijatelj Boris Veličan odlaze NA PUT: Konjima do Crnog mora (antitalent produkcija za HRT1- serijal). Ptice cvrkuću, sparno je, već je sve puno medija sa kamerama, fotoaparatima i ostalim čudima, a tamo prema stazi Dušan pase svoju Zeku i daje intervjue. Sa lijeve strane neka sasvim mirna ekipa, Boris Veličan sa ogromnim osmijehom i Marla (Marla je totalno fora klinka, Borisova kćerka koja već neko vrijeme jaši na Hipodromu, a u slobodno vrijeme trenira tatu i sve prisutne svojim osebujnim smislom za humor i inteligencijom) koja jaši na Divni, ljubi je i smiruje. Sve izgleda sasvim cool i uhodano, a nama leptirići u trbusima… Pa, oni stvarno odlaze @konjimadocrnogmora !!!

Dušan Bućan i Zeka, Marla i Divna
Dušan Bućan i Zeka, Marla i Divna

Dečki i ostala ekipa dugo se pripremaše na ovaj put i doista, danas sve izgleda naoko, vrlo jednostavno! Produkcija je spremna do zadnjeg detalja, konji mirni, Dušan i Boris još mirniji, vedri i svježi, kao da jedva čekaju krenuti, sada i odmah! Prilazimo Dušanu pomiješanih emocija, i sretni i uplašeni, pa ipak je to dugačak put od više tjedana, hrabar i izazovan, neki bi rekli pomalo lud, ali taj naš Bućan… on priča viceve, dijeli zagrljaje i ponaša se kao da se ništa posebno ne događa, potpuno hladnokrvan i duhovit!

Opušteni Bućan i Veličan
Opušteni Bućan i Veličan
Dušan i Boris
Dušan i Boris

U pozadini na travi sedla, ulari, bočice vode, ja donosim jabučice i poslastice za konje, mislim si, možda ih treba smiriti ali … nije trebalo! Situacija je bila apsolutno pod kontrolom! Ostavljamo izjave za javnost, fotografiraju nas, šalimo se i smijemo, zagrljeni, baš sve prolazi savršeno i dobro, predajemo poklone dečkima za daleki put, neke sitnice za njih i konjiće.

Predaja poklona Dušanu Bućanu: photo@Bruno Fantulin @konjimadocrnogmora
Predaja poklona Dušanu Bućanu: photo@Bruno Fantulin @konjimadocrnogmora
Malo ohrabrenja pred put: photo@Bruno Fantulin @konjimadocrnogmora
Malo ohrabrenja pred put: photo@Bruno Fantulin @konjimadocrnogmora
Osedlavanje Zeke
Osedlavanje Zeke

Na kraju, pridržavam konja Bućanu dok ga osedlava i mislim si: pa tko, pa tko ima tako sjajnog AMBASADORA? Samo FALA! Tko je to baš danas obukao crvene balerinkice kraj potkovanog konja ?! Tko je toliko sretan što je sve u redu i oni napokon odlaze na avanturu svojih života?! FALA !

Ispraćaj sa Hipodroma Zagreb
Ispraćaj sa Hipodroma Zagreb

Našem Ambasadoru Dušanu Bućanu, Borisu Veličanu i njihovoj ekipi želimo sretan put!

#NaPutu #KonjimaDoCrnogMora #Antitalent #udrugafala

„Prije su konji imali puno veću ulogu u svakodnevno životu, od proizvodnje i poljoprivrede do prometa. Danas, s druge strane, koriste se najviše u rekreativne i terapijske svrhe. Osim što želimo napraviti dobar serijal, osobno, na neki način, želim skrenuti pozornost na ulogu konja u modernom društvu. To je jedan od razloga zašto sam odlučio postati ambasador udruge FALA, kojoj ovim putem i zahvaljujem na poklonu za naš dug put“, istaknuo je Dušan Bućan, glumac i ambasador udruge FALA.“

„Konji su zaista izvrsni suputnici. Mislim da je važno osvrnuti se na to da te prekrasne životinje, svaki dan pomažu, djeci, mladima i odraslima s raznim oblicima poteškoća, bili one urođene ili stečene. FALA, kao udruga, nastoji na to skrenuti pozornost od svog osnutka, a nadam se da će i ovaj serijal pridonijeti tome. Kako bi dali podršku ovom projektu, odlučili smo biti ovdje danas i zaželjeti našim prijateljima sretan put“, kazala je Tajana Špiček, predsjednica udruge FALA.

Zahvaljujemo SVIMA iz antitalent produkcije i ostalih medija (Gloria.hr , 01 Portal i ostalima), medijahint.agency, Vid FILM i Cakiju te ostalima,  na podršci našem radu i trudu da svima učinimo zdraviji i ljepši život uz konje!  😊

Pročitajte na www.gloria.hr i www.01portal.hr

Glumac Dušan Bućan i putopisac Boris Veličan krenuli su na put od Zagreba do Crnog mora na konjima (video)