Pažnja novo – Horse Agility

Pažnja novo – Horse Agility

Želite li biti gotovo pionir u svijetu žvala, mamuza, bičeva te raditi sa svojim konjem samo na ular, popuštenim povodcem sa velikim osmijehom na licu? Pokušajte sa nama… bez straha, prisila i boli…

U Fali će vam na raspolaganju “stajati” 7 konja, točnije, 6 i frtalj…. Frtalj je Miško, ozbiljan konjić od 70tak cm u grebenu. Svi oni su već prošli osnove Horse Agilitiya te sada, čekaju vas. Osmislili smo 2 radionice:

1.Horse Agility : za neiskusne i iskusne – rad sa konjima sa zemlje

2. Equagility : za jahače – trening sa jahanjem – (potrebno je jahače predznanje) koje će vas kao neiskusne ili već iskusne u susretanju sa konjima odvesti u čaroban svijet Horse Agilitya.

Što je Horse Agility ?

Horse Agility je disciplina i međunarodni natjecateljski sport u kojem se konj i voditelj konja pješice kreću kroz i preko raznolikih prepreka te zajednički fokusiraju na jasnu međusobnu komunikaciju i trening sa pozitivnim ishodom. H.A. sjajan je za održavanje vaše, ujedno i konjske psiho-emocionalne ravnoteže. Budući da je sigurnost preduvjet i veliki dio zajedničkih treninga, to će vam pomoći izgraditi, kroz zajednički rad i vježbu, međusoban odnos pun povjerenja. Ovo bi bila najmanje invazivna metoda rada sa ili vašim ili tuđim konjem, problematičnim konjem ili ne, metoda desenzibilizacije na vanjske pojave koje inače plaše konje, metoda zbližavanja sa konjem ili na neki način i igra. Kao djeca, kroz igru smo svi učili, a pošto su konji nevjerojatno otvorena bića, kroz igru im je također najlakše ali i najbolje prezentirati određene I mnoge situacije u našem međuodnosu. H.A. izuzetno je važan i nama ljudima: u slučaju da prvi put “nešto radimo “ sa konjem, u slučaju raznolikih strahova koje ponekad imamo pored konja, problema sa kretanjem uz konja, želimo li riješiti neke “probleme” u odnosu sa konjem, utjecati na fizičko zdravlje nas i našeg konja ili jednostavno, zajednički rad učiniti zabavnim i korisnim za oboje. U svakom slučaju Horse Agility vas ne može odvesti na krivi put, a ako se doista želite posvetiti takvom načinu rada sa konjem, vase nagrade će u osobnom ali i sportskom pogledu biti višestruke. Potrebno je samo… odlučiti se i krenuti… SA NAMA!