PermaKonjTura_ 6.5.2022.

PermaKonjTura_ 6.5.2022.

Poštovani naši,

danas smo imali priliku i sreću upoznati divnu djecu i njihovu pratnju iz Centra za obrazovanje i kultururu Goljak u sklopu našeg projekta PermaKonjTura koji udruga Fala provodi u partnerstvu sa udrugom Zeleni Klik! -link na -Zeleni Klik!

Projekt je namijenjen djeci i mladima sa poteškoćama i/ili djeci i mladima bez roditelja, odnosno bez roditeljske skrbi.
U 90 minuta upoznali smo se i postali jako bliski, međusobno ali i sa svim životinjicama na imanju.


Djeca su imala priliku posijati nekoliko vrsta billjaka koje su ljekovite te koje koristimo u prehrani (grah, kukuruz, dragoljub, neven itd…), pobrinuti se da “bebe” biljčice “sjednu” u pravu zemlju i zalijati ih, zapravo djeca su pokrenula nove živote uz prof. Nikolinu Turčinović Dupor!Nakon sijanja “beba” biljčica i druženja uz pregršt zemlje i prirode, započelo je druženje sa FALA konjićima što je uključivalo: upoznavanje sa konjima i životinjama na imanju, timarenje konja, izrade konjskih frizura, šetnju sa konjima, posjet našem izvoru pitke vode, hranjenje konja, brigu oko konja i tu i tamo neku neplaniranu aktivnost ljubavi, sreće i zadovoljstva.


Uživali smo sa našim malim prijateljima … Ostavili “bebe” biljčice u našem permavrtu ( Zeleni Klik! i Fala vrtu) kako bi proklijale i malo narasle, te uskoro nastavljamo sa njihovom sadnjom u gredicama. Zahvaljujemo osoblju Centra za obrazovanje i kultururu Goljak, dječjim roditeljima na povjerenju, svima uključenima u ovom predivnom danu! Radujemo se novim susretima ❤️

Vaša FALA i udruga Zeleni Klik!  ❤️