Predstavljanje projekta Amber-equiterapija u očuvanju mentalnog zdravlja 8.11.2019.g.

Predstavljanje projekta Amber-equiterapija u očuvanju mentalnog zdravlja 8.11.2019.g.

8. 11. 2019.g. u 14:00 h, javnosti smo predstavili projekt Amber – equiterapija u očuvanju mentalnog zdravlja. Projekt se izvodi sa partnerom DZZ, Baštijanova 53, podrška i razvoj projekta dr. med. spec. psihijatar Elizabeta RadonićProjekt je sufinanciran od Grada Zagreba, Gradski ured za zdravstvo za 2019.g.

prilazak mjestu okupljanja
Prilazak mjestu okupljanja

Iako je dan bio prilično oblačan naše misli pozvale su nekoliko sati bez kiše, pa su uzvanici mogli vrlo temeljito iskusiti stvarne vremenske prilike koje nas nikada nisu spriječile u našim nastojanjima da pokažemo što radimo, kako to radimo i koliko smo sretni što radimo to što radimo.

Dogovori prije prezentacije ... potpuni fokus
Dogovori prije prezentacije … potpuni fokus

Obzirom da se uvijek u potpunosti sve potrudimo prezentirati u najboljem redu, ponekad se posložimo kao mali Tintilinići i izgledamo… ah… ovako 😉 ps. na fotografiji je dio tima. Izuzetno smo ponosni na niz mladih ljudi, osoba i djevojaka koje svojim angažmanom i fokusom, ljubavi prema FALA konjima i radu udruge, svojim izuzetno “odraslim” ponašanjem ponesu najveći dio odgovornosti u prezentacijama našeg rada, ciljeva i naših stremljenja!

Prezentacija konja i Jarca (bez njega ne može ništa proći), upoznavanje javnosti sa konjima, njihovim pričama i karakterima

Svi parovi bili su posloženi u liniji sa 2,5, m razmaka. Svaki posjetitelj imao je zadatak upoznati svakog konja, upoznati se sa njima, realizirati sisteme upoznavanja sa svakim konjem, potom podijeliti svoja iskustva sa ostalima te izabrati svog favorita- konja sa kojim su ostvarili najbolji i najprisniji kontakt.

Najljepši su sretni osmijesi 🙂

Lasta kao najstarija dama u FALI (stara 26. g.) opet osvaja svojim karakterom, pričom i svojom frizurom, posjetitelje, korisnike i sve prisutne na prezentaciji.

Dino u prezentaciji jahanja

Nakon kratke prezentacije (učenja) kontakta sa konjima, uzvanici su imali priliku prisustvovati prezentaciji jahače vještine naših članica i korisnica. Mnogi su primijetili da naše jahačice/jahači izgledaju ponosno, sigurno ili lijepo – one/oni su sa svojim osobnim “pričama”, našim edukacijama te odnosima sa konjima, FALINA najveća vrijednost i ponos. Naši konji izmamili su uzdahe prisutnih, uz napomenu predsjednice Udruge FALA, da toliko lijepo izgledaju samo onda kada TO “moraju”. Obzirom da naši konji žive maksimalno prirodnim životima, većinu vremena u krdu provode u svom prirodnom izdanju (najčešće zamazani do trepavica, ako je u blizini neko blato) :). Ponosni smo što našim konjima možemo priuštiti što bolji i zdraviji život, a time i korisnicima naših programa, razbijajući česte i mnoge predrasude. Projekt Amber – equiterapija u očuvanju mentalnog zdravlja je projekt kojem je cilj: promicanje suradnje s prirodom, konjima i ljudima radi osobnog razvoja korisnika, te razvoja zdravih životnih navika u svrhu očuvanja mentalnog zdravlja i prevencije kroničnog stresa. Naglasak aktivnosti nipošto nije na kompeticiji nego na osobnom razvoju korisnika i unaprjeđenju odnosa korisnika i okoline.

Dobra kuhinja kao podrška
Dobra kuhinja catering

Neizmjerno smo zahvalni DOBRA KUHINJA na podršci sa nizom izvanrednih jela (deserti, glavna jela nekoliko vrsta, bogate plate, podrška u svemu) koja su probudila prirodu u nama te nas učinila svakako sretnijima i zahvalnijima – hvala vam na komunikaciji, podršci i sjajnoj kuhinji!

Posebnu zahvalu upućujemo: dr. med. spec. psihijatar Elizabeta Radonić na povjerenju i angažmanu u projektu, Lovačkom društvu “Fazan” Šestine na ustupku predivnog prostora kojim prezentiramo mjesto velikih i sjajnih mogućnosti kojima poštujemo tekovine prošlosti i stremimo ka budućnosti , udruzi Kumulus na podršci i prijateljstvu , Gradu Zagrebu  na sufinanciranju projekta –  Ured za zdravstvo, našim volonterkama i prijateljima na sjajnom angažmanu i trudu, te svima koji su se odazvali na naš poziv koji je od iznimne koristi za zajednicu, a posebno Gradskoj četvrti Črnomerec koja izuzetno cijeni projekte od velike važnosti posebno za djecu i mlade te općenito, podržava projekte kojima naglašavamo društvenu odgovornost.  Zahvaljujemo svima od srca <3