Program “Klincoškolice” – djeca od 6 do 10 godina

Program “Klincoškolice” – djeca od 6 do 10 godina

U pomno osmišljenom programu “Klincoškolica“, djeca od 6-10 godina u jednoj grupi od 4 djece uče o konjima i vještini jahanja (broj grupa 3).  Uz pedagoginju i trenericu jahanja sa sjajnim i višegodišnjim iskustvom u radu sa djecom i konjima, vaša djeca uz sigurno vodstvo, mirne konje i zabavu, osvajaju i usvajaju nepregledne mogućnosti bivanja uz konje te ostale životinje na imanju FALE.

Djeca u aktivnosti timarenja konja
Djeca u aktivnosti timarenja konja

Ovim jedinstvenim programom, djeci, najmlađima koji su već dovoljno samosvjesni i dovoljno “odrasli” (minimalno 1 razred osnovne škole) nudimo program u kojem mogu svaki vikend provesti u društvu sa svojim vršnjacima i učiti o konjima, što uključuje edukacije o vještini jahanja. Program je pomno strukturiran i namijenjen onima bez predznanja o konjima i jahanju, no to ne znači da se u njega ne mogu uključiti djeca koja već imaju određena predznanja!

Uzdanje konja
Uzdanje konja

Vrlo pomnom brigom o individualnim potrebama svakog pojedinog djeteta, kreirali smo grupe koje napreduju jednakim tempom savladavanja ove šarolike tematike. Napredak djece zapažen je i izvan ovih aktivnosti!  Sudjelovanjem u “Klincoškolicama” djeca:

*Postaju svjesna svojih i tuđih potreba
*Postaju osjetljivija na potrebe sredine u kojoj izvršavaju zadatke
*Zadaci postaju izjednačeni sa emocijama, osjećajima i empatijom
*Djeca postaju aktivnija, fizička kondicija je u porastu
*Postaju opuštena i verbalno slobodnija
*Realiziraju svoje društvene potrebe i postaju dijelom tima
*Usvajaju teme i gradiva koja su usko povezana sa širom edukacijom o konjarstvu i brigom o svim bićima koja obitavaju u njihovoj blizini iako ih se u početku boje (npr. Jarac, psi ili mace)
*Puna 2 sata bivaju u svijetu u kojem su znanje i razumijevanje osnovni preduvjet za ostvarenje zajedničkog cilja: napredak i pozitivna komunikacija između vrsta koje dijele iste potrebe (pažnju, razumijevanje, međusobnu komunikaciju i  ljubav).

Galeriju slika sa posljednjih satova “Klincošklice” možete pogledati ovdje

Saznati više i prijaviti se možete putem e-maila info@fala.hr ili na mob: 098 1983848