Radionica za učenike Škole za cestovni promet

Radionica za učenike Škole za cestovni promet

Dragi korisnici,

izuzetno nam je drago što nakon duge zime, konačno u potpunosti uživamo u našim aktivnostima okupani Suncem i dobrim vremenom.
Ovom objavom pozivamo vas da se uključite u naše programe koje smo kreirali kako bismo vam približili svijet konja u urbanoj sredini, Zagrebu i senzibilizirali vas za potrebe zajednice te aktivnosti u civilnom društvu. Na ovaj način željeli bismo djeci i mladima ponuditi zabavne i zanimljive metode koje će im pomoći da se fokusiraju na ono što o sebi misle i osjećaju, da razmisle o tome kako će reagirati u određenoj situaciji, a zatim obaviti zadatak koji im je zadan. Na taj način naučiti će:

 1. Prihvaćati svoje emocije-osjećaje
 2. Razmišljati o svojim postupcima na vrijeme, odnosno prije reakcije (kritički razmišljati)
 3. Reagirati u trenutku
 4. Poštivati sebe, ali i druge (imati vlastite granice, ali i prihvaćati tuđe)
 5. Rješavati probleme “u hodu”
 6. Naučiti prihvaćati stres i nositi se sa njime
 7. Planirati svoje postupke
 8. Primjećivati tuđe osjećaje i potrebe (empatija)
 9. Razviti grupnu komunikaciju i vještine (timske aktivnosti)
 10. Naučiti rješavati moguće sukobe, odnosno, reagirati tako da do njih ne dođe, već razumjeti ih i pripremiti se za pozitinu reakciju
  Prvi susret sa konjem i uspostava komunikacije
  Prvi susret sa konjem i uspostava komunikacije
  Kako se koristi jedan od alata
  Kako se koristi jedan od alata
  Korištenje alata i komunikacija sa konjem
  Korištenje alata i komunikacija sa konjem
  Briga o "konjskom drugom srcu"
  Briga o “konjskom drugom srcu”
  Predavanje i učenje na engleskom jeziku
  Predavanje i učenje na engleskom jeziku
  Odgovaranje na mnoga pitanja
  Odgovaranje na mnoga pitanja

  U ovom slučaju, posjetili su nas učenici zagrebačke Škole za cestovni promet, njih 19, mahom šesnaestogodišnjaka i šesnaestogodišnjakinja.  U dvosatnom programu, uz pomoć (asistenciju) naših volonterki Seniorki upoznali su sve procese “rada” sa konjima koji su uključivali: kratko uvodno predavanje o konjima, proces upoznavanja sa konjima i komunikaciju, učili održavati njihov prostor i pobrinuti se za dostupnost hrabne i vode, učili istimariti konje te naposlijetku, otišli sa njima u prirodu kako bi ih naučili voditi izvan ograničenog prostora te bolje upoznali njihovu narav. Radionica je bila provedena na hrvatskom i engleskom jeziku.

  Šetnja sa konjima
  Šetnja sa konjima

  Nakon obavljenih zadataka radionice, pozvali smo sudionike u uključivanje u naše volonterske programe koje već dugi niz godina provodimo u partnerskoj suradnji sa VCZ Zagreb. Zahvaljujemo učiteljicama na strpljenju i uključivanju u radionice te se nadamo skorom viđenju. Bilo nam je izuzetno drago provesti sa vama 2 izuzetno edukativna i dinamična sata.

  Jedna sretna i razredna fotografija
  Jedna sretna i razredna fotografija

  Ovom radionicom otvaramo proljetno-ljetnu 2022 sezonu edukativnih radionica za djecu i mlade te ukoliko se želite uključiti u neki od naših novih projekata, možete nas kontaktirati putem e-maila ili ostalih kontakta udruge. Pratite naše objave kojima ćemo promovirati aktivnosti radionica i uključite se! Šalje vam pozdrav naša vesela ekipa uključujući Jarca Žorža koji je kao i inače, sudjelovao u edukacijama … vaša FALA  ❤️ ❤️❤️

  Edukacije na Žorž način :D ❤️
  Edukacije na Žorž način 😀 ❤️