Vrtovi susreta 1-3

Vrtovi susreta 1-3

2.5.2023. g. po vrlo kišovitom vremenu, na jednoj od radionica namijenjenih djeci, ugostili smo malene učenike OŠ Prečko i Tuškanac u sklopu projekta “Vrtovi susreta” koji provodimo u partnerstvu sa udrugom –> Zeleni klik!

Djeca su stigla, no loše vrijeme ih nije moglo spriječiti u provedbi zanimljivih aktivnosti: pripremi visoke gredice za sadnju bilja što je iziskivalo ne tako male fizičke  napore (priprema dna gredice – pijesak + granje, prenošenje vreća zemlje njih 16 do povišene gredice, rahljenje zemlje te sijanje sjemena koje će tijekom narednih tjedana proklijati i roditi mladu salatu, mrkvicu i ostalo povrće).

Djeca su bila podijeljena u 2 radne grupe: dok su jedni dovršavali aktivnosti oko pripreme gredice i sijanja, djeca u drugoj grupi učila su timariti konje ili komunicirati sa  Jarcem Žoržem te ga učila malim trikovima, zatim su se grupe zamijenile. Mnogi od stanovnika FALE pridružili su se aktivnostima pa čak i naše mace!

Radujemo se sljedećim radionicama po sunčanom vremenu iako smo potpuno uvjereni da nas ništa ne može spriječiti na putu prema novim znanjima uz puno radosti, ljubavi i veselja!

Vaša FALA ❤️