Programi i edukacije u FALA

Fala od osnutka 2011. godine najveću pažnju i trud posvećuje edukacijama. Tijekom godina realizirali smo mnoštvo edukativnih radionica i programa kojima djecu, mlade i odrasle upoznajemo sa vrlo kompleksnim i odgovornim pristupom radu sa konjima uključivao on jahače vještine ili ne. Kao rekreativci, sportaši ili samo ljubitelji konja, konji i briga o njima je ono što nas sve zajedno postavlja u poziciju odgovornih osoba prema bićima koja svojim evolucijskim razvojem ostaju uz nas sve do 21. stoljeća.

U edukacijskie radionice i projekte često pozivamo kolege, prijatelje i stručnjake kako bismo širem krugu korisnika omogućili široka i raznolika saznanja o održavanju konja, radu sa njima, često drugačjim metodama rada sa konjima od tradicionalnih itd. Ovo su samo neke od njih, a ostale radionice i projekte možete popratiti u svakodnevnim vijestima i najavama…


❤️Proslave ROĐENDANA ili TEAMBUILDING❤️

Poklonite neponovljive i najbolje trenutke svojoj djeci, svojim prijateljima ili poslovnim suradnicima! Ovaj program je namijenjen baš vama koji želite VIŠE i bolje !
Samo 10 min od zagrebačke Ilice u mirnom zelenilu pronaći ćete kutak koji vrvi od zabave i dobrih vibracija, niti jedan trenutak nije dosadan ali je zato svaki neponovljiv uz 14 životinja od kojih je 6 konja. Nema potrebe za vožnjom desetcima kilometara izvan Zagreba da biste odahnuli (pobjegli) ili zabavili se!

Ovaj program namijenjen je djeci od 6 god., mladima i odraslima u većim grupama, minimalno po grupi 15 korisnika.
Program prilagođavamo dobi korisnika u grupi!

NUDIMO:
* dvosatni modeli sa ili bez jahanja -120 min – donacijska osnova= 200 eura
* za svaki dodatni sat donacija se povećava za 50 eura

*POSEBAN PROGRAM ZA ODRASLE – višesatni program iza 18 h moguć je samo za ODRASLE OSOBE (noćna jahanja i dr.)
– upiti na 098 198 38 48 ili e-mail:  info@fala.hr

*Programi:
1. program sa jahanjem – jahanje 30 min/ 2 konja (d. osnova + donacija 25 euro po osobi u prostoru)
2. program bez jahanja – komunikacija i odnos sa konjima – 30 min (d. osnova + donacija 20 euro po osobi u prostoru)
* Mogućnost organizacije dodatnih sadržaja: natpis dobrodošlice, objave i pozivnica na FALA društvenim mrežama, fotografiranje događanja – 1 fotograf (vaš USB- prijenos krajem događanja), osobne umjetničke karikature, karaoke, mini kino – filmovi po izboru, baloni, lampioni i razni ukrasi, video predavanja o konjima,  animatori za djecu, napuhanci i bazen za kupanje, ledo torta, pizze itd. – uz nadoplatu.
* Korištenje prostora udruge i roštilja je u ponudi pod nadzorom odgovornih osoba u FALA  i odraslih korisnika, osigurani su drva, ugljen i alati za pečenje – vi palite vatricu, pečete roštilj, donosite posuđe i hranu te odvajate i odnosite otpad – staklo, metal, plastiku (sav bio-otpad možete ostaviti u FALA u za to predviđenim odlagalištima).

*Nakon potvrde sadržaja, satnice eventa i potvrde broja prisutnih osoba na žiro račun udruge uplaćujete:

IBAN: HR09 2340 0091 1105 1698 3
Ostali podaci potrebni za uplatu nalaze se na dnu ove web stranice (desno dolje).

1. Akontaciju ( 1/2 iznosa donacije) – min. 7 dana prije događanja
2. Cijelu donaciju – min. 7 dana prije događanja

OPIS uplate:
❤️ – akontacija/donacija – uplata akontacije eventa/događanja
❤️ – donacija – uplata cijelokupnog- dogovorenog iznosa

Ukoliko se događaj na otvorenom ne može održati u dogovorenom terminu (loše vrijeme ili bolest) dogovaramo sa vama 1 (prvi) slobodan termin.
Odgovorna osoba za sve prisutne na dan događanja u udrugu donosi potpisanu  Izjavu o prihvaćanju odgovornosti –> PREUZMI IZJAVU ili je potpisuje netom prije održavanja eventa u prostorima udruge FALA te prilaže OBAVEZAN popis svih uzvanika prisutnih na događanju (osnovni podaci: ime i prezime).

Molimo da se pridržavate pravila i Štalskog reda dok boravite u našim ograđenim prostorima, blizini životinja i objekata Udruge. Ovaj program je donacijski.

Za sve informacije javite nam se na  info@fala.hr ili br. mob. 098 198 38 48


Program za ojačavanje žena

OPIS PROGRAMA:
Program, je namijenjen SAMO ŽENAMA, početnicama u svijetu konja! Početnicima smatramo osobe koje nemaju iskustva sa konjima! Namijenjen je mladim (od 16.g.) i zrelim ženama koje nikada nisu pokušale jahati, a to im je bila ili jest velika želja. Program se može prilagoditi tvrtkama (firmama) ili grupnim organizacijama drugog tipa (koje cijene žene) te im se ovaj program nudi kao kratkoročna relaksacijska ponuda ili team building. U jednoj grupi možemo kvalitetno preuzeti max. 5 žena, no u skladu sa zahtjevom većeg  korisnika (firme -veći broj korisnica)  tada se u ponudu uvodi kratko predavanje o dobrobiti boravka u prirodi i radu sa konjima uz sitne promjene- boravak u FALA je duži – 120 min. o CILJREVIMA programa i više na LINKU❤️

Prijavite sebe, svoje prijateljice, tvrtku itd. za ovaj program na info@fala.hr
Min donacija po osobi je 35 euro


EDUKACIJE o konjarstvu

Trajanje – 16 sati
-sadrži teoriju i praksu : briga o konjima – pristup dnevnom radu sa konjima (sistem održavanja konja), osnovna edukacija o održavanju prostora, izgradnji objekata i ostalih sadržaja za konje i jahanje (rekr., sport. ili terap.j.), edukacije o prehrani i zdravlju konja, jahača i konjska oprema i alati- kako se pravilno koristi, čuva i održava, osnovni i napredni program komunikacije sa konjima, osnovni i napredni program vođenja i organizacije štalskog sustava, osobni razvoj pojedinca: tema ja-konj, metode i načini prevencije stresa, 3 modela intuitivnog i definiranog (naučenog)  pristupa  ja-konj-korisnik uz praktični i teorijski dio, osnove jahanja (5 sati) teorija i praktični dio. Ovaj program nudi vam široko znanje koje možete koristiti i drugdje, naravno uz potrebno iskustvo u svim iznad navedenim aktivnostima (bilo koji sustav koji uključuje rad sa konjima). Ovo znanje će podići ili dodati visoku razinu profesionalnosti vašim vještinama. Program je namijenjen: osobama koje zanima rad sa konjima, rad u štalskom sustavu (bilo koje namjene -rekreativna, sportska, privatna…), budućim ili trenutnim vlasnicima konja, budućim volonterima itd.
Mjesec dana, svaki tjedan 4 sata
1 sat (45 min) = 30 euro
Mogućnost ubrzanog tečaja: 1 vikend  (sub-ned dnevno po 8 sati sa 30 min pauze, grickalice i sokovi uključeni u cijenu)

*Potrebno za sudjelovanje u radionicama: ponijeti sustav za pisanje (laptop, tablet ili teka, olovka itd.), primjerena odjeća terenu i uvjetima.
Nakon završetka radionica, dobijate potvrdu o edukaciji. Sadržaj radionica nije dopušteno dijeliti.


HORSE agility radionice

Horse agility je disciplina i međunarodni natjecateljski sport u kojem se konj i vodič pješice kreću kroz, preko i ispod raznolikih prepreka te zajednički fokusiraju na jasnu međusobnu komunikaciju i trening sa pozitivnim ishodom (sve to na popušten povodac i ular). Horse agility je sjajan za održavanje vaše i konjske psiho-emocionalne ravnoteže, za opuštanje, prevladavanje strahova (koje imamo mi i/ili konji), poboljšavanje i stvaranje lijepog odnosa sa konjem kroz igru ili jednostavno ako želite zajednički rad učiniti zabavnim i korisnim za oboje. Budući da je sigurnost preduvjet u radu s konjima, a jedan od uvjeta da smo sigurni uz konje je da im pomognemo da se ne boje, Horse Agility može vam pomoći izgraditi, kroz zajednički rad i vježbu, međusoban odnos pun povjerenja o kakvom ste oduvijek sanjali


Equagility radionice

Equagility je disciplina koja je uvedena kao natjecateljska discilina 2017. godine u međunarodnoj OLHA natjecateljskoj ligi. U Equagilityu kombinira se rad sa zemlje s radom u sedlu. Postavlja se 5 prepreka koje najprije vodič prođe s konjem s poda a, zatim sjeda u sedlo i iste te prepreke prolazi u sedlu. Konj je spreman, odnosno osedlan dok ga vodite kroz prepreke. Žvala nije dozvoljena pa se koristi rope halter (ular od špage) ili neckrope (opuštena špaga oko vrata konja). Možete staviti oglavinu radi sigurnosti ali ne smijete je koristiti. Dizgini trebaju biti popušteni, a komunikacija s konjem odvija se pomoću sjedišta, listova ili nekih drugih odabranih signala koje konj razumije. Ovakvi zahtjevi traže koncentraciju jahača i poboljšavaju mu vještinu jahanja. Zvuči zahtjevno? Da, zahtjevno je :), ali ne brinite se, važno je pokušati i početi. Uz stručno vodstvo i naše konje približiti ćemo vam osnove Equagilitya i zajedno se sigurno dobro zabaviti! Ujedno, možete provjeriti koliko dobro komunicirate iz sedla, na koja pomagala se najviše oslanjate, a na koja najmanje.


Edukacije namijenjene usavršavanju znanja o konjima i vještine jahanja

Nakon puno rada, volje, truda, ljubavi… naši korisnici, teoretsko i praktično znanje jahanja mogu okruniti polaganjem jahače dozvole. Teorija i praksa se polažu na Hipodromu Zagreb uz FALIN i HKS-ov Udžbenik za polaganje jahačeg i natjecateljskog ispita. U Fala, korisnike pripremamo za teorijski i praktični dio ispita: savladavanje elemenata jahače dozvole propisane pravilnikom HKS-a (Hrvatskog Konjičkog Saveza), jahanje dresurnih elemenata i programa, savladavanje teorijskog gradiva, terensko jahanje .


„Samoniklo bilje, ljudi i konji“ priručnik 2018.g.

Tijekom dvije godine radionica i nakon njih Fala je sakupila zanimljive podatke o samoniklom bilju koje možete pronaći posvuda u vašoj okolini. Ono je bogato i raznovrsno te posjeduje ljekovita ili otrovna svojstva, a mi koji smo godinama uz konje pokušali smo ovu široku, edukativnu i nadasve zanimljivu temu ujediniti u jedinstveni priručnik koji obuhvaća naše i konjske, potrebe i navike u ciljanoj ili “slučajnoj” prehrani samoniklim biljem. Dotakli smo se endemskih biljnih vrsta PP Medvednica i podsljemenske zone, Mjesečevog kalendara, najpotpunijeg herbarija hrvatskog bilja, recepata Sv. Hildegarde i uvrstili recenzije poznatih konjara, nutricionista i veterinara. Ovaj Priručnik je zanimljiv kao osnovno štivo za kućnu upotrebu pri ljudskoj prehrani samoniklim biljem ili vlasnicima konja kojima je važna prehrana i zdravlje kako njih, tako i njihovih ljubimaca.


Edukacijske radionice padova

U mnogim udžbenicima jahanja padanje sa konja povezano je sa našom fleksibilnošću, sposobnošću procjene situacije u tijeku odvijanja nekog nepredviđenog scenarija itd. što je jako važno ako želite postati svjesnim jahačem… Ponekad, jahači uslijed padova zadobivaju teške ozljede koje su u većini slučajeva rezultat naše krutosti i straha od “gubljenja kontrole”. Edukacijske radionice “padova” baziraju se na raznim elementima borilačkih vještina koji uzvježbavaju naš um i tijelo u smijeru naučeno – intuitivnih reakcija, a time dolazimo do “mekših” padova pri kojima najčešće ne zadobivamo teže ozljede. Simuliranjem mogućih situacija raznolikih načina padanja, naš um se prestaje bojati, a zatim naše tijelo uz ponavljanje vježbi prihvaća padanje koje sve više postaje samo vježbom, mekano je i dovoljno jasno, kako našem umu tako i našem tijelu. Uz jasnoću ciljanog programa, događaju se i vrlo očite promjene u kondiciji i kretanju, reakcijama, fokusu i percepcijama. Vježbanjem načina padova i načina kako razmišljamo o njima i tokom njih, oni postaju poznatima i izvježbanima te postaju osviješteni. Kada osvijestimo sve ono čega se bojimo, tada nama više ne upravlja strah već naše znanje i spremnost prihvaćanja situacija u trenutku iz kojih trebamo izvući najbolje za sebe i za konja. Dok smo zaslijepljeni strahom, lošim tjelesnim navikama i lošim navikama razmišljanja, mi ne možemo reagirati kao svjesne osobe ili svjesni jahači.