Dan Kustošije – 18.9.21. u sklopu Europskog tjedna mobilnosti

Dan Kustošije – 18.9.21. u sklopu Europskog tjedna mobilnosti

 Poštovani korisnici,

18.9.2021. za vas smo organizirali Dan otvorenih vrata u sklopu Dana Kustošije i 20. Europskog tjedna mobilnosti koji se održava svake godine od 16. do 22. rujna. Naša “otvorena vrata” dozvala su veliki broj roditelja i djece koji su došli na dvosatnu radionicu od 3 teme: 1. Upoznati konja, 2. Kako istimariti konja, 3. Kako prošetati konja.

Kako konj vidi
Radionica – Upoznati konja /foto Monika Mišić/FALA
Radionica- Upoznati konja
Radionica- Upoznati konja/foto Monika Mišić/FALA
Radionica- Upoznati konja
Radionica- Upoznati konja/foto Monika Mišić/FALA

Iako, nekima od vas ovaj naziv “Upoznati konja” možda zvuči smiješno ili dosadno, uvjeravamo vas da su naši korisnici u ovom dijelu radionice naučili sve što nikada nisu znali o konjima i to će im pomoći u budućim odnosima sa tim plemenitim bićima. Nije svejedno kako im prilazimo, nije svejedno kako ih doživljavamo (čak i sebe) pri prvim susretima, a ova nova saznanja će svakako rezultirati  mnogo sigurnijim, svjesnijim i sadržajnijim poznanstvima između potpuno različitih vrsta.

Radonica- Kako istimariti konja
Radonica- Kako istimariti konja/foto Monika Mišić/FALA
Radionica - Kako sitimariti konja
Radionica – Kako sitimariti konja/foto Monika Mišić/FALA

U drugom dijelu radionice, naši posjetitelji su nakon predavanja, već sigurni i opušteni pored tih ovećih bića 😉 , mogli istimariti svog konjića u manjim grupama. Naučili su da svaki konj ima svoju opremu: ular, povodac, alate za čišćenje, opremu za jahanje, a zatim isprobali koristiti osnovne alate za čišćenje konjića. Naučili su da četke koristimo točnim redoslijedom i da konji, ako znate to što radite, zajedno sa vama u tome uživaju! Čišćenje kopita je kao i obično bilo najzanimljivije iskustvo 😀 .

Radionica- Kako prošetati konja
Radionica- Kako prošetati konja/foto Monika Mišić/FALA
Radionica- Kako prošetati konja
Radionica- Kako prošetati konja/foto Monika Mišić/FALA

U trećem dijelu radionice, kada smo se uz konje već dobro opustili i  očistili ih (kažu: “Konj je ogledalo vlasnika!”), uputili smo se u obližnju okolicu, svi zajedno. Svatko je uz pomoć educiranog volontera, mogao pokušati voditi svog konja u šetnju prirodom. Nakon povratka u Falu, razmijenili smo iskustva i doživljaje te primijetili da se u nešto više od 2 sata može dobiti jedno veliko bogatstvo znanja i iznimne ljubavi. Na rastanku, pozdravili smo se širokim osmijesima jer nam je svima, bilo predivno!  ❤️

❤️ zahvala na mess
❤️ zahvala na mess

Hvala svima koji su nas posjetili, hvala našim volonterkama i korisnicama koje su pomogle u održavanju radionica, našim životinjicama… Više fotografija možete pogledati na linku:
< FOTO GALERIJA -18.9.2021.-Dan Kustošije >

Vidimo se uskoro na novim Radionicama… Vaša FALA  ❤️