Horse Agility i Equagility radionice u udruzi Fala 29.09.2018. godine, subota s početkom u 10:00 h

Horse Agility i Equagility radionice u udruzi Fala 29.09.2018. godine, subota s početkom u 10:00 h

Trenerica Irma Vrbnjak, licencirana međunarodna trenerica Horse Agility discipline, dugodišnja natjecateljica u istoj disciplini, članica The International Horse Agility Club te udruge Horse Agility Croatia, uz Maju Živanović suosnivačicu i voditeljicu projekta “Jednorog” i članicu udruge Horse Agility Croatia, i Tajanu Špiček trenera i osnivačicu udruge Fala… uz pomno odabran i osmišljen program te uz konje udruge Fala, uvesti će vas u zabavan i precizan svijet jedne vrlo mlade konjičke discipline.

Linkovi voditelja:

Irma Vrbnjak https://equus-agility.com/category/agility/

Maja Živanović https://www.facebook.com/projektjednorog/

Tajana Špiček https://www.facebook.com/udrugafala/ ili www.fala.hr

Za sve zainteresirane osmislili smo 2 radionice u jednom danu:

1. Horse Agility (10:00 – 12:00 h)– rad sa konjima sa zemlje (nije potrebno predznanje) Kaciga je obavezna za mlađe od 18 godina!

Horse agility je disciplina i međunarodni natjecateljski sport u kojem se konj i vodič pješice kreću kroz, preko i ispod raznolikih prepreka te zajednički fokusiraju na jasnu međusobnu komunikaciju i trening sa pozitivnim ishodom (sve to na popušten povodac i ular). Horse agility sjajan je za održavanje vaše i konjske psiho-emocionalne ravnoteže, za opuštanje, prevladavanje strahova (koje imamo mi i/ili konji), poboljšavanje i stvaranje lijepog odnosa sa konjem kroz igru ili jednostavno ako želite zajednički rad učiniti zabavnim i korisnim za oboje.

Budući da je sigurnost preduvjet u radu s konjima, a jedan od uvjeta da smo sigurni uz konje je da im pomognemo da se ne boje, Horse Agility može vam pomoći izgraditi, kroz zajednički rad i vježbu, međusoban odnos pun povjerenja o kakvom ste oduvijek sanjali 🙂 .

Na radionici ćete naučiti: osnove Horse Agility discipline, kako vaš govor tijela i namjera utječu na komunikaciju s konjem, kako prezentirati nepoznate i moguće “strašne” predmete konju s kojim radite, kako uspješno proći osnovne prepreke Horse Agility poligona i još mnogo toga. 🙂

2. Equagility (13:30 – 16:00 h) za jahače – trening sa jahanjem (potrebno je jahače predznanje ). Kaciga je obavezna za sve sudionike – jahače!

Equagility je disciplina koja je uvedena kao natjecateljska discilina 2017. g. u međunarodnoj OLHA natjecateljskoj ligi.

U Equagilityu kombinira se rad sa zemlje s radom u sedlu. Postavlja se 5 prepreka koje najprije vodič prođe s konjem s poda a, zatim sjeda u sedlo i iste te prepreke prolazi u sedlu. Konj je spreman, odnosno osedlan dok ga vodite kroz prepreke. Žvala nije dozvoljena pa se koristi rope halter (ular od špage) ili rope neck (opuštena špaga oko vrata konja). Možete staviti oglavinu radi sigurnosti ali ne smijete je koristiti. Dizgini trebaju biti popušteni, a komunikacija s konjem odvija se pomoću sjedišta, listova ili nekih drugih odabranih signala koje konj razumije. Ovakvi zahtjevi traže koncentraciju jahača i poboljšavaju mu vještinu jahanja.

Zvuči zahtjevno? Da, zahtjevno je :), ali ne brinite se, važno je pokušati i početi. Uz stručno vodstvo i naše konje približiti ćemo vam osnove Equagilitya i zajedno se sigurno dobro zabaviti! Ujedno, možete provjeriti koliko dobro komunicirate iz sedla, na koja pomagala se najviše oslanjate, a na koja najmanje.

Kotizacija sudionika i gledatelja u radionicama:

1.Horse agility radionica – 150 kn – od 10:00 – 12:00 h

2.Equagility radionica – 150 kn – od 13:30 – 16:00 h

3.Horse agility i Equagility radionica – 250 kn – od 10:00 – 16:00 h

4.Gledatelji (cijeli dan) – 50 kn – od 10:00 – 16:00 h

Broj polaznika je ograničen, prijave OBAVEZNE:

za Horse Agility = 21 osoba

za Equagility = 12 osoba

gledatelji = neograničeno

Ručak za sve (sudionici i gledatelji) uključen u cijenu!

Za vas kuha NAJBOLJI Catering Malt:
https://www.facebook.com/search/top/?q=catering%20malt

Dobna granica za sudjelovanje u radionicama je 14 god.

Najviša kilaža koju mogu nositi naši konji je 75 kg za Equagility.

Raspored događanja:

1.Okupljanje od 09:30 – 10:00 h

2.Horse Agility od 10:00 – 12:00 h

3.Pauza i ručak za konje i ljude od 12:00 – 13:30 h

4.Priprema konja za jahanje od 13:30 – 14:00 h

5.Equagility od 14:00 – 16:00 h

Ukoliko dolazite SAMO na Equiagility radionicu:

Molimo vas budite točni da biste se stigli upoznati sa konjem sa kojim ćete raditi i pripremiti ga za jahanje!

Prijave molimo isključivo na e-mail: fala@fala.hr ili PM na facebook stranici FALA

mob: 098/198-38-48 i 091/902-67-17

PS. U slučaju kiše radionica se odgađa na prvu iduću subotu (obavijest će biti na facebook događaju).

O Horse Agility i Equagility disciplini možete dodatno pročitati na https://equus-agility.com, i na http://www.horse-agility.hr/?page_id=6,

Sve informacije i prijave na

Facebook stranici udruge (pošaljite privatnu poruku)

e-mail: fala@fala.hr