PROGRAM “KLINCOŠKOLICE“

Jedna od posebnosti udruge FALA je program kreiran za naše najmlađe !

U ovom pomno osmišljenom programu edukacija, posvetili smo se razvoju konjarskih i jahačih vještina naših najmlađih, a zove se – “Klincoškolice“. U njemu mogu sudjelovati  djeca od 6 – 10 godina u jednoj ili više grupa. Jednu grupu najčešće kreiramo do četvero (4) djece, ali uz procjenu voditelja/ce u  jednoj grupi može biti i više djece (dinamika grupe). Ti, naši najmlađi i najmanji klinci svake nedjelje – vikendom (osim praznika ili blagdana) uče sve o konjima i vještini jahanja. Program uključuje teoriju i praktični rad sa konjima te je prilagođen njihovoj dobi uzimajući u obzir individualne kapacitete svakog pojedinog djeteta.

Pogledajte kratki video ❤️VIDEO❤️

Program “Klincoškolice” namijenjen je dugoročnom napretku svakog pojedinog djeteta. Nakon savladavanja osnova u odnosu sa konjima (teoretske i praktične osnove), djeca se postupno uvode u ozbiljniji dio praktičnih vježbi i iskustava,  koje donose mnoštvo zabavnih trenutaka prilagođenih grupi,  njihovoj dobi ali i individualnim kapacitetima pojedinačno. U ovom programu djeca, prilagođenim grupnim i individualnim  tempom uče sve o konjima, alatima, opremi konja, uče percipirati i prihvaćati razlike u odnosu konja i njih samih u grupi (timska suradnja), savladavaju početne prepreke prilikom vođenja i jahanja konja.  To uključuje raznolike pedagoško-kreativne modele rada, video i dr. prezentacije, kreativne tematske radionice, pomno osmišljene aktivnosti u prirodi i ostalo što će djeci pomoći pri savladavanju procesa koji nisu jednostavni čak, odraslim ljudima. Zato ovaj program nudi dugoročnu strategiju edukativnog pristupa i sadržaja, pomno planiranje aktivnosti i pedagoški pristup svakom djetetu i grupi u kojoj se nalazi.

Konji sa kojima najmlađi surađuju su:

  1. Miško (mini pony Shetland – 70 cm u grebenu) – konjić koji će djecu uvesti u osnove komunikacije i odnosa sa konjima
  2. Matilda (haflinger/arap – 145cm u grebenu) – niža kobilica izuzetno mirne naravi koja će djecu uvesti u početke odnosa i kretanja uz većeg konja
  3. Dino (hrvatski kasač) – muški konj (kastrat) izuzetno mirne naravi – interno KONJOPAS 😉 , obožava kontakt sa djecom i ljudima
  4. Pupa (lipicanerica). kobila, zimska vranka, prekrasna izgledom i posebna karakterom- učiteljica

Program izvode i ostali konji u udruzi što ovisi o procjeni voditelja programa, grupnoj interakciji, pojedinačnim afinitetima i napretku svakog djeteta. Uz voditelja i izvoditelje programa vaša djeca će uz sigurno vodstvo, mirne konje i zabavu, osvajati nepregledne mogućnosti bivanja u prirodi uz konje i ostale životinje na imanju.

Program se izvodi svake nedjelje u predviđenim terminima, u jednoj grupi predviđena su 4 polaznika (možda i više po procjeni voditelja) .
Program  uključuje: boravak i brigu o djeci u FALA tijekom 1 blok sata (2×45 min=90 min), teoriju i praktični dio edukacije, korištenje konja i opreme, 1 voditelja i/ili izvoditelja, 1-2 educirana volontera udruge, alate i opremu za praktični dio po potrebi (papiri, boje -bojice-flomasteri, edukacijski materijal  i ostalo), grickalice i piće.

1 dolazak = 2×45 min/90 min= metoda rada – u grupi
Ovaj program možete koristiti kao samo jedan dolazak ili u kontinuitetu više puta. Preporučujemo kontinuirane dolaske barem neko duže vrijeme jer djeca vrlo brzo ostvaruju kontakte sa konjima i dr. ostalim životinjama na imanju, sa voditeljicom programa i volonterima, te ostalom djecom u grupi.

Donacija –  1 blok sat (2×45 min= 90 min)= 27 euro/203,43 kn

*Voditeljica: Petra Tomljenović
*volonteri – u navedenoj aktivnosti sudjeluju volonteri/ke koji su educirani u FALA. Osobe su sa višegodišnjim iskustvom u radu sa korisnicima – djecom i mladima. Posebno su educirani za rad sa konjima. Svi vol. uključeni u iznad navedenu aktivnost, prolaze obavezne provjere znanja (teorija + praksa) više puta godišnje.*Za sve informacije možete nas kontaktirati u Udruzi, putem mobitela 098/ 198 3848 ili na e – mail udruge info@fala.hr
Obrazac za prijavu možete preuzeti ovdje ❤️


Posljednje vijesti

Obavijest

Sve vijesti
Poštovani korisnici ! Ukoliko ste nam poslali upit na e-mail: info@fala.hr i niste dobili odgovor u roku od 24h, molimo provjerite vašu neželjenu poštu ili spam. Promijenite postavke vašeg poslužitelja. Za sve informacije u vezi ...pročitajte više