PlayDay 8.6. 2019.g. – osvrt

PlayDay 8.6. 2019.g. – osvrt

U predivno subotnje popodne 8.6. 2019.g. održali smo Play Day. Na ulazu, korisnike i njihove roditelje dočekao je sunčani osmijeh naših sjajnih volonterki Petre i Tonke, Tea je fotografirala, a ostale djevojke su pripremale objekte.

Sunčani doček
Sunčani doček

Nakon uvodne riječi predsjednice i osnivačice Udruge, Tajane Špiček, koja je iznijela nekoliko činjenica i zabavnih detalja o FALA konjima, ona je predstavila Maju Živanović već 1 godišnju suradnicu ( a često i volonterku udruge), dipl. pedagoginju, profesoricu jezika, trenericu konja i ljudi te jednu od pokretača projekta Jednorog koja nastavlja voditi edukacijski dio programa uz kasnije, vrlo zabavan kviz znanja. Zatim smo se krenuli ugodno smještati na balama sjena, jer smo djeca i jer smo u prirodi, a volimo konje! Tijekom Majinog uvoda, došao nam je konj Dino kojeg je Udruga FALA spasila sa Hipodroma Oroslavje 2017.g. i svi smo se sa njim mogli upoznati: on nas je sve ponjuškao, pogledao i vjerujemo rekao, hvala!

Sijeno za sjesti
Sijeno za sjesti
Upoznavanje sa konjem Dinom
Upoznavanje sa konjem Dinom

Kviz znanja je bio odličan jer smo se natjecali u tome koliko smo naučili tijekom predavanja, a kao nagradu smo dobili puno sreće, osmijeha i veselja! Bilo je sjajno naučiti toliko toga o konjima, o tome koliko daleko sežu u povijest, koliko dobro vide, zašto imaju duge noge, što su to kastrati i pastusi, zašto su kobile alfe, kako se i zašto kreću, što jedu, ma… sve!

kviz znanja
Kviz znanja

Nakon predavanja, veselja, okrepe i par minuta opuštanja krenuli smo jašiti! U  timarenju, osedlavanju, pripremi konja i šetnjicama sudjelovale su Faline volonterke, djevojke sa dugogodišnjim znanjem i edukacijama u FALA. Bile su koncentrirane i spremne te savršeno pripremile konjiće da budu spremni za nas.

Jahanje na Playday-u
Jahanje na Playday-u
Uzjahivanje na konja 1 x
Uzjahivanje na konja 1 x

Nakon jahanja smo se malo družili sa konjima, pomagali ih hraniti i napajati te na kraju proveli sjajna 3 sata uz puno zabave i novih saznanja o konjima.

Zahvaljujemo se od srca svima koji su nas posjetili 8.6. 2019.g. <3 pratite nas na facebooku, instagramu, twitteru, youtubeu i budite dijelom jedne sjajne priče o konjima i ljudima, ljubavi i prirodi !

Pogledajte slikice 🙂