Vjetar u nama

Vjetar u nama

Poštovani korisnici,

prijavite se na BESPLATNE radionice projekta “Vjetar u nama” koji je financiran putem  Javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga iz područja mladih i izviđača iz Proračuna Grada Zagreba u 2022. godini.

Grad Zagreb

Projekt „Vjetar u nama“ namijenjen je  mladima od 15 do 30 godina, podržava strateške ciljeve Nacionalnog razvoja i Grada Zagreba: zdrav, aktivan i kvalitetan život , razvoj ljudskih potencijala i unapređivanje kvalitete života. Mladima  osigurava i nudi  mogućnost zdravog, aktivnog i kvalitetnog boravka u prirodi uz interakciju sa konjima.

Provedbom aktivnosti uz konje u radionicama, mladi  stječu slojevito iskustvo na više razina: vrlo slično kao u osobnom odnosu sa okolinom u svakodnevnom životu, prijateljima, poznanicima, nepoznatima itd., upostavlja se međusobna sinergija i komunikacija, povjerenje, prihvaćanje međuovisnosti u težim zadacima, potiče se prilagodba utjecajima i promjenama iz okoline.

SADRŽAJ RADIONICA:

  • Uvodno predavanje o konjima uz medijski uređaj (TV- računalo)
  • Korisnici ulaze u interakciju s konjima koja uključuje prijenos znanja i informacija za veću sigurnost i iskustvo u kretanju oko i pored konja, učenje prepoznavanje znakova u komunikaciji sa konjima i praksa pri izvođenju zadataka. Naglašena je skrb o konjima, učenje timarenja konja i ostalo, kretanje uz konje i sa konjima, korisnici uče koristiti sve potrebne načine, opremu i  alate koji omogućavaju i njima i životinjama sigurno bivanje u zajedničkom vremenu i prostoru.
  • Agility forma – korisnici savladavaju zadatke pri upravljanju konjima u različitim terenskim uvjetima. Isprva sa zadacima krećemo iz manježa (ograđenog, radnog prostora namijenjenog za rad sa ljudima i konjima), a zatim se krećemo (udaljavamo) sve većim razmakom unutar PP Medvednica (okolica udruge do 1 km)
  • Međusobna podrška pri uzjahivanju, vođenju jahača , jahanju i sjahivanju sa konja u manježu – korisnici zadatak izvode sami uz vođenje i pomoć voditelja i volontera udruge – trajanje vježbe ovisi o broju korisnika u grupi

Radionice se održavaju svake SUBOTE do 4.12.2022.
G
RUPA I od 10 – 12h
GRUPA II od 14 -16h 

Predviđeno trajanje jedne radionice je 120 minuta, a na vama je samo da izaberete termin (jutarnji ili podnevni). Minimalan broj korisnika po radionici je 2 OSOBE .

PRIJAVE za radionice šaljite nam od nedjelje do četvrtka na E-MAIL udruge . O ovom kao i ostalim projektima udruge FALA više možete pročitati na linku: PROJEKTI

Radujemo se nastavaku naše suradnje, veselja, ljubavi, znanja i dobrih vibracija! Očekujemo vas u što većem broju ❤️ (slobodno šerajte prijateljima, kolegama itd.)

Vaša FALA  – info: od uto do čet na 098 198 38 48